Game of Thoughts

Φίλοι και δουλειά

By  | 

Η εύρεση εργασίας πλέον είναι λίγο πολύ για όλους μας μια δύσκολη υπόθεση. Έτσι μετά από έναν χρόνο αναζήτησης δουλείας, παρακολούθησης σεμιναρίων και εθελοντικής εργασίας προέκυψε μια δουλειά, όχι συναφή με το αντικείμενο των σπουδών μου, αλλά μια δουλειά που μου κέντρισε το ενδιαφέρον και που προέκυψε σε μια περίοδο που η ανάγκη μου για διαφυγή από την μεγαλούπολη, όλο και μεγάλωνε.

Κάπως έτσι κατέληξα barista (ναι, barista γιατί πήρα και πτυχίο!) σε ένα ξενοδοχείο της όμορφης Χαλκιδικής. Πολλοί ήταν εκείνοι που μου είπαν, ότι η δουλειά σε σεζόν είναι δύσκολη, ότι δεν θα αντέξω, ότι δεν θα την «παλέψω» τρεις μήνες στη Χαλκιδική, ενώ άλλοι στοιχημάτιζαν ότι θα φύγω στην πρώτη βδομάδα. Γι’ αυτούς που στοιχημάτιζαν λοιπόν, να πω ότι περιμένω το έπαθλο μου, καθώς έκλεισα ήδη ένα μήνα και για εκείνους που αναρωτιούνται πως την «πάλεψα» τελικά, η απάντηση είναι «Φυσικά με φίλους!».

Για το story λοιπόν, εκτός από την κοπέλα που δουλεύει στην reception του ξενοδοχείου με την οποία ταιροιάξαμε από την πρώτη στιγμή και με βοήθησε πολύ, Λίγες μέρες πριν πάω, το ξενοδοχείο έψαχνε άτομο για το serves. Από εκεί και έπειτα τα πράγματα ήταν απλά, αφού τους πρότεινα τη Φωτεινή, το άτομο που με ανέχεται τα τελευταία οχτώ καλοκαίρια (και χειμώνες πλέον) και έχουμε ζήσει μαζί επικές μέρες και νύχτες στη Χαλκιδική, αφού τα εξοχικά μας απέχουν πέντε λεπτά μεταξύ τους.

Όλα αυτά σας τα λέω για να καταλήξω στο πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι στη ζωή μας, αλλά και στους λόγους για τους οποίους είναι ΤΕΛΕΙΟ να δουλεύεις με φίλους σου και επειδή ξέρω πως ήδη σας κούρασα περνάω στους λόγους:

  • Γελάς!

 

  • Συνεννοείστε με τα μάτια.

 

  • Οι δύσκολες μέρες στη δουλειά γίνονται πιο εύκολες, αφού έχεις κάποιον «δικό σου» κοντά.

 

  • Έχεις κάποιον να σε στηρίζει.

 

  • Συμβαίνει κάτι ξαφνικά! Έχεις νέα (ξέρεις από ποιόν) θα σκάσεις αν δεν τα πεις κάπου!!! Μάντεψε ποια είναι όμως εκεί!

 

  • Είναι εκείνη που θα σε καλύψει σε εκείνο το «έκτακτο» ρεπό που θα χρειαστεί να πάρεις.

 

  • Μοιράζεστε κοινές εμπειρίες.

 

  • Έγινε κάποια ζημία; Θα είναι το μυστικό σας.

 

  • Μπορείς να της πεις ό, τι παράλογο συμβαίνει στη δουλειά και να το καταλάβει! Επειδή το ζει.

 

  • Το βασικότερο; Κάνουν τη δουλειά να μην μοιάζει με καταναγκαστικό έργο!

Και ακούστε κι αυτό!

Υπάρχει μια έρευνα που λέει ότι τα άτομα που εργάζονται με ανθρώπους που συμπαθούν είναι πιο συγκεντρωμένα, πιστά και ενθουσιώδη στο αντικείμενο τους. Και ποια είμαι εγώ που θα τους πάω κόντρα;

 

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.