Dr.#tinpatisa

Οι Έλληνες σε ρυθμούς Survivor!

By  | 

Σε μια εποχή που οι τρομοκρατικές επιθέσεις διαδέχονται η μία την άλλη, το αίσθημα της ανασφάλειας έχει εγκατασταθεί δυστυχώς σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Η ανακήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Μ. Βρετανία προκάλεσε έντονους κραδασμούς, ενώ την ίδια στιγμή περιμένουν όλοι με αγωνία τα αποτελέσματα στην Γαλλία εφόσον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μεταβολής της ψήφου των πολιτών μετά την τελευταία επίθεση. Ταυτόχρονα, η μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων προς τα σύνορα της Β. Κορέας και τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί με επιθέσεις προς την ίδια χώρα, μόνο αισθήματα αισιοδοξίας δεν μπορούν να προκαλέσουν.

Τη στιγμή που όλα αυτά τα γεγονότα απασχολούν την παγκόσμια ειδησεογραφία καθημερινά, η Ελλάδα χορεύει στους δικούς της ρυθμούς, της οικονομικής κρίσης. Φέτος χαρακτηρίστηκε η πιο επιτυχημένη έξοδος γιορτών των Ελλήνων  διότι δεν είχαμε σοβαρά τροχαία, η πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου όμως και ο χαμός τεσσάρων ανθρώπων πάλι, μας προσγείωσε όλους. Η λίστα των απειλών διαρκώς αυξάνεται, οι εξελίξεις μας ξεπερνάνε και είναι πάνω από αυτό που μπορεί να διαχειριστεί ο κάθε Έλληνας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, οι πολίτες  αυτής της χώρας, αποφασίζουν  να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά στους κινδύνους που ελλοχεύουν, απειλούν την οικογενειακή τους γαλήνη και διασκεδάζουν μέσα από ένα ιστορικά οικονομικό μέσο ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, την τηλεόραση και το Survivor.

Οι πρωταγωνιστές που πεινάνε, ενώ περνάνε από ένα σωρό δοκιμασίες για μια μερίδα φαγητό, έκαναν όλη την Ελλάδα να ταυτιστεί μαζί τους και να ξεχάσει για λίγο την δική της οικονομική εξαθλίωση. Τα ποσοστά τηλεθέασης έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ οι περισσότεροι ανεξαρτήτου ηλικίας γνωρίζουν όλους τους παίκτες με το δικό τους όνομα. Τα μικρά αρνούνται να κοιμηθούν το βράδυ γιατί θέλουν να δουν ποιος θα είναι ο επόμενος προτεινόμενος , παράλληλα, ξεκίνησε ένα καινούριο παιχνίδι σε όλες τις γειτονιές, το Survivor.

Τα παιδιά τρέχουν, πετάνε μπάλες, δημιουργούν δικές τους δοκιμασίες και διαγωνίζονται καθημερινά μεταξύ τους μιμούμενοι τους αγαπημένους τους παίκτες. Αυτό από μόνο του είναι επιτυχία. Τουλάχιστον για λίγες ώρες αφήνουν τα ηλεκτρονικά μέσα και παίζουν έξω  στην γειτονιά, όπως κάναμε και εμείς παλαιότερα. Συνομιλώντας με μία καθηγήτρια, μου επιβεβαίωσε ότι έχουν επηρεαστεί ακόμα και οι μαθητές Λυκείου, που θα προτιμούσαν να ξεχάσουν τις εξετάσεις και να χαλαρώσουν με όλη την οικογένεια στον καναπέ.

Όσο οι πρωταγωνιστές θα λιγοστεύουν, τόσο η αγωνία θα κορυφώνεται για τον τελικό νικητή  και τα πάνελ πρωινά και μεσημεριανά θα πανηγυρίζουν. Ίσως γιατί και οι ίδιοι οι παίκτες απέκτησαν ξαφνικά το πρόσωπο του ζηλιάρη γείτονα, της όμορφης «χαζής» κουκλίτσας ή ακόμη και του πονηρού προδότη που έχει αυτοσκοπό το οικονομικό έπαθλο.

Όλα αυτά φανατίζουν το τηλεοπτικό κοινό, υπομονή λοιπόν, λίγοι μήνες έμειναν, το καλοκαίρι είναι κοντά.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Από μικρή δηλώνει ερωτευμένη με το ραδιόφωνο και την συγγραφή. Αποφοίτησε το Οικονομικό της Νομικής στο ΑΠΘ και για αρκετά χρόνια αφοσιώθηκε στα ταξίδια. Σήμερα είναι μητέρα δύο παιδιών. Αποφάσισε να επιστρέψει στα θρανία, και μόλις αποφοίτησε από την σχολή του Μεταπτυχιακού τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, αποδεικνύοντας πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα! Όποιος την γνωρίσει δύσκολα ξεχνά το χαμόγελό της.