Astrella

Νέα Σελήνη στις 4ο46´των Διδύμων από χτες

By  | 

Οι Δίδυμοι είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την επικοινωνία, την περιέργεια, τις διασυνδέσεις και τις πληροφορίες. Για ένα ζώδιο του αέρα, όπως οι Δίδυμοι, οι ιδέες και οι λέξεις έχουν τη δική τους πραγματικότητα,  μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικότητα. Η σκέψη γεννάει την επιθυμία, η επιθυμία τη δράση και η δράση την πραγματικότητα. Αυτό που μεταδίδουμε διοχετεύεται στην πραγματικότητα. Αυτή η νέα Σελήνη μάς θυμίζει ξανά τη δύναμη του νου και τη δύναμη των λέξεων.

Ο Καρλ Γιουνγκ γοητεύτηκε από τον θεό Ερμή, τον κυβερνήτη των Διδύμων, που παρουσιάζεται άλλοτε ευφυής, άλλοτε κατεργάρης κι άλλοτε σκοτεινός. Ο Ερμής προσωποποιεί τη μυστηριώδη ορμή του ασυνείδητου που είναι άλλοτε καταστροφικό, άλλοτε χιουμοριστικό, μερικές φορές τρομακτικό, συνεχώς ρευστό και διφορούμενο και πάντα γόνιμο. Η δύναμη του Ερμή βρίσκεται στην επινοητικότητά του. Εκπληρώνει τις αποστολές του με πονηριά και σαγήνη. Ο Ερμής δεν είναι ήρωας. Ο Ερμής είναι μάγος.

Στο βιβλίο του  Alchemical Studies ο Καρλ Γιουνγκ συνοψίζει το ρόλο του Ερμή: «1) O Ερμής συνδέει όλα τα πιθανά αντίθετα. 2) Είναι υλικός και πνευματικός. 3) Είναι η διαδικασία κατά την οποία το κατώτερο και το υλικό μεταμορφώνονται σε υψηλό και πνευματικό και το αντίθετο. 4) Είναι ο διάβολος, ο λυτρωμένος ψυχοπομπός, ο διφορούμενος κατεργάρης και η απεικόνιση του Θεού στο φυσικό κόσμο. 5) Είναι επίσης η απεικόνιση της μυστικιστικής εμπειρίας του δημιουργού που ταυτίζεται με την αλχημεία. 6) Αναπαριστά από την μία πλευρά τον εαυτό και από την άλλη την πορεία της εξατομίκευσης και εξ αιτίας των ατέλειωτου αριθμού των ονομάτων του που του έχουν δοθεί εκφράζει επίσης το συλλογικό ασυνείδητο».

Μας ενδιαφέρει ο Ερμής σήμερα; Ναι, λέει ο Γιουνγκ: «Ο αυτοαποκαλούμενος πολιτισμένος άνθρωπος έχει ξεχάσει τον κατεργάρη. Τον θυμάται μόνο μεταφορικά. Όταν τον ενοχλεί η δική του ανικανότητα μιλάει για τα παιχνίδια που του παίζει η μοίρα ή όταν υποστηρίζει ότι τα πράγματα που του συμβαίνουν είναι παράξενα».

Ναι η μοίρα παίζει παιχνίδια με τους Διδύμους επειδή αυτό είναι χαρακτηριστικό της ψυχής τους. Είναι όμως, όπως είπαμε και μάγος. Ένας άνθρωπος που βρίσκει κάτι πολύτιμο στο δρόμο του, ή κάποιος που η τύχη τον ευνόησε ευχαριστεί τον Ερμή. Πριν, όμως, πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια και δυσκολίες.

Ο Ερμής κατά τη Νέα Σελήνη βρίσκεται στον Ταύρο επιβραδύνοντας τους ρυθμούς, καθυστερώντας τις εξελίξεις, δοκιμάζοντας την ψυχραιμία μας. Όμως ο Ερμής εδώ μπορεί  να είναι αργός αλλά είναι αποφασιστικός όταν αναλαμβάνει δράση. Διαθέτει απεριόριστη κατανόηση και υπομονή με τους ρυθμούς της ζωής. Είναι ατάραχος στην κρίση, στις εκπλήξεις ή στα έκτακτα γεγονότα. Συνεχίζει να βρίσκεται στο πλοίο ακόμα κι όταν βυθίζεται και όλοι οι άλλοι έχουν φύγει. Οι αποφάσεις του διαθέτουν νηφαλιότητα και λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια που μπορούν να του προσφέρουν.

Η νέα Σελήνη στους Διδύμους μπορεί να μας ανοίγει σε ιδέες, απόψεις και οπτικές γωνίες που μπορεί να μην είναι ευχάριστες, ή αποδεκτές όταν τις εκφράζουμε στους άλλους. Παρόλα αυτά χρειάζεται να διακινδυνεύσουμε πιθανές αντιδράσεις παρά να σωπάσουμε, να καταπιέσουμε ή να αφήσουμε ασχολίαστες συμπεριφορές και στάσεις που χρειάζονται συζήτηση. Όμως με τον κυβερνήτη των Διδύμων στον Ταύρο  πολλές φορές προσπαθώντας να επιβάλλουμε μια άποψη, στάση, οπτική κι έχοντας στο μυαλό μας ότι πιθανόν θα συναντήσουμε αντίσταση από τον άλλο, ενισχύουμε  ακόμα περισσότερο τη δύναμη των λέξεων φτάνοντας πολλές φορές σε ακρότητες που αφήνουν τον άλλο έκπληκτο ή κεραυνοβολημένο. Προσοχή.

Ακόμα: σχηματίζεται ένα γιοντ  με τον Δία στον Ζυγό να κάνει κουίνκουξ με τον Ερμή στον Ταύρο και τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς που σχηματίζουν εξάγωνο μεταξύ τους. Να θυμίσω ότι το γιοντ δημιουργείται με ένα σημείο το οποίο κάνει κουίνκουξ με δύο άλλα που μεταξύ τους κάνουν εξάγωνο. Και τι σημαίνει αυτό; Το γιοντ εκφράζει κρίση και την ανάγκη για νέα προοπτική. Οι πλανήτες που κάνουν εξάγωνο μεταξύ τους δυσκολεύονται να τα βρουν με τον πλανήτη που κάνουν κουίνκουξ. Πρόκειται για μια δοκιμασία της συνείδησής μας: χρειάζεται να αποκωδικοποιήσουμε ένα μυστικό, είμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα ή μια επίσκεψη του άγνωστου. Οι προθέσεις μας συγκρούονται με την πραγματικότητα και πελαγοδρομούμε μέχρι να αποκτήσουμε διαύγεια- το μυστικό πρέπει να έρθει στην επιφάνεια. Χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να συμβούν χωρίς να αντιστεκόμαστε.

Επίσης συνεχίζεται το ταφ-τετράγωνο που αποτελείται από τους Πλούτωνα/Juno (Ήρα) στον Αιγόκερω σε τετράγωνο με τον Δία στον Ζυγό σε αντίθεση με τις Αφροδίτη/Παλλάς Αθήνα στον Κριό. (Αυτό το ταφ τετράγωνο να σημειώσω ότι ήταν ενεργό και στην πανσέληνο της 10ης Μαΐου. Η Αφροδίτη προχώρησε από τότε πλησιάζοντας με σύνοδο την Παλλάδα Αθηνά στον Κριό. Η πρόσθεση άλλου ενός θηλυκού πλανήτη φέρνει στο προσκήνιο θέματα γυναικείων δικαιωμάτων.

Η  παρουσία του Δία και στις δύο αυτές όψεις του γιοντ και του ταφ τετραγώνου τονίζει τη σημασία να επεκτείνουμε τους ορίζοντές μας. Όσο για την πίεση που προκαλούν αυτές οι πλανητικές όψεις μας καλεί να διευρύνουμε τις απόψεις και τις ιδέες μας, να δούμε την μεγάλη εικόνα της ζωής μας. Ναι στην προσαρμοστικότητα, όχι στην υπερπροσαρμοστικότητα· ναι στην επιθυμία να αρέσεις, όχι στην υπερευαισθησία απέναντι στην κριτική· ναι στην ευγένεια και την αρμονία, όχι στην υποχώρηση παντού μόνο και μόνο για να μη δημιουργηθεί ένταση.

Υ.Γ. Αυτή η Νέα Σελήνη μάς σπρώχνει, μας πιέζει και μας εμπνέει να τολμήσουμε νέες ιδέες, καινούργιες λύσεις και διαφορετική οπτική. Ο Επίκτητος είπε μια φράση που χρειάζεται να έχουμε συνεχώς κατά νου και κυρίως στις ώρες που αισθανόμαστε παγιδευμένοι, απελπισμένοι, ή θεωρούμε ότι έχουμε χάσει τον έλεγχο: «Δεν ταραζόμαστε από τα πράγματα, αλλά από την γνώμη που έχουμε για τα πράγματα».

 
*Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους) και κυρίως τους γεννημένους στο πρώτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 2ο-7ο.

Πηγή: Astroheart

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, είναι το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο στην στάση του λεωφορείου, η διπλανή παρέα στο μπάρ, ο κολλητός σου που μόλις χώρισε... Ναι! Αυτό το τυπάκι της διπλανής πόρτας που την έχει πατήσει παραπάνω από μία φορά, σαν την agathiara μας. Στο πλευρό της βρίσκονται φίλοι και μη, πρόθυμοι να αποτρέψουν άλλο ένα στραβοπάτημα της ή ακόμα να μοιραστούν την δική τους ιστορία μαζί σας. Η στήλη του gameofthoughts ανυπομονεί για την δική σου ιστορία, σε ένα παιχνίδι αληθινών σκέψεων. Και να θυμάσαι, πως το πιο σημαντικό όταν την πατάς είναι να χαμογελάς!