Astrella

Έλα να μιλήσουμε για Θυμό

By  | 

Το κίνητρο του θυμού είναι η αίσθηση του κινδύνου. Η αίσθηση αυτή δεν προέρχεται τόσο από την απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας, όσο από μια συμβολική απειλή της αυτοεκτίμησης ή της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. Μια προσβολή, ένας «άδικος» ή βίαιος εκφοβισμός, ο εξευτελισμός, η απογοήτευση από τη μη επίτευξη σημαντικών στόχων, ξεκινούν συνήθως τη διαδικασία του θυμού.

Φαίνεται ωστόσο ότι οι περισσότεροι εκφράζουμε δύσκολα το θυμό μας, κι ενώ ο θυμός είναι απαραίτητος και υγιής αντίδραση τελικά τον αποφεύγουμε, ή τον εκφράζουμε άτσαλα, ή με έκρηξη, ή τον καταπιέζουμε δημιουργώντας παρενέργειες στον εαυτό μας αλλά και στις σχέσεις μας.

Πώς τον αντιμετωπίζουν τα ζώδια;

Όσοι έχουν έντονο υδάτινο στοιχείο στο χάρτη τους, ή Άρη σε υδάτινο ζώδιο (Καρκίνος/ Σκορπιός/ Ιχθύες) ίσως να καταπιέζουν το θυμό τους επειδή νιώθουν  είτε ότι θα καταρρεύσουν είτε ότι θα σπάσουν. Θεωρώντας ότι τα δάκρια είναι σημάδι αδυναμίας αποφεύγουν το λυτρωτικό κλάμα καταφεύγοντας πολλές φορές σε διατροφικές διαταραχές είτε τρώγοντας βουλιμικά είτε αποφεύγοντας να φάνε.

-Όσοι έχουν έντονο αέρα στο χάρτη τους, ή  Άρη σε ζώδια του αέρα (Δίδυμοι/Ζυγός/Υδροχόος) ίσως σκέφτονται ότι « θα κρατήσω το θυμό μου μέχρι να σκεφτώ την κατάσταση κι ύστερα από τρεις τέσσερις μέρες κι  αφού σκεφτώ όλες τις παραμέτρους  θα αποφασίσω αν ο θυμός μου  είναι δικαιολογημένος,  ή αν πρέπει να θυμώσω». Αντιλαμβάνεσαι ότι με αυτό το σκεπτικό ακυρώνεις το θυμό με αποτέλεσμα ο θυμός να παγώνει και ένας παγωμένος θυμός συνήθως βγαίνει προς τα έξω άτσαλα και απρόβλεπτα.

-Όσοι έχουν έντονη γη στο χάρτη τους,  ή Άρη σε ζώδιο της γης (Ταύρος/Παρθένος/Αιγόκερως) δεν τους αρέσει καθόλου να δημιουργούν αναστάτωση κι έτσι προτιμούν να καταπίνουν το θυμό τους μέχρι να εκδηλωθεί με τη μορφή στομαχόπονου ή άλλης σωματικής ενόχλησης. Ή αντικαθιστούν το θυμό τους με ένταση στην κριτική τους προς τους άλλους, ή  καθαρίζοντας το σπίτι, τακτοποιώντας τα συρτάρια, κλπ, ή ρίχνονται με τα μούτρα στη δουλειά.

-Όσοι έχουν έντονη φωτιά ή Άρη σε ζώδιο της φωτιάς (Κριός/Λέων/Τοξότης) είναι αυτοί που πιθανόν περισσότερο από τους άλλους μπορούν να εκφράσουν τα αισθήματά τους άμεσα και ευθέως αν και πολλές επίσης φορές αισθάνονται ότι αφήνοντας ελεύθερα τα αισθήματά  τους μπορούν να δημιουργήσουν έκρηξη,  ή έντονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Αν φοβάσαι να εκφράσεις τα αισθήματα σου επειδή φοβάσαι ότι θα δημιουργήσεις έκρηξη μειώνεις την  εμπιστοσύνη στον εαυτό σου με αποτέλεσμα μείωση της ενεργητικότητας.


Πηγή: Astroheart

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Το όνομά της δεν είναι τυχαίο, είναι το κορίτσι με το γλυκό χαμόγελο στην στάση του λεωφορείου, η διπλανή παρέα στο μπάρ, ο κολλητός σου που μόλις χώρισε... Ναι! Αυτό το τυπάκι της διπλανής πόρτας που την έχει πατήσει παραπάνω από μία φορά, σαν την agathiara μας. Στο πλευρό της βρίσκονται φίλοι και μη, πρόθυμοι να αποτρέψουν άλλο ένα στραβοπάτημα της ή ακόμα να μοιραστούν την δική τους ιστορία μαζί σας. Η στήλη του gameofthoughts ανυπομονεί για την δική σου ιστορία, σε ένα παιχνίδι αληθινών σκέψεων. Και να θυμάσαι, πως το πιο σημαντικό όταν την πατάς είναι να χαμογελάς!