Game of Thoughts

Τα πάντα για την τέλεια αναπαραγωγή

By  | 

Όταν μου ήρθε αυτή η σκέψη στο μυαλό πραγματικά δεν ήθελα να το παραδεχτώ. Αφορμή ήταν μία εκπαίδευση στην εταιρία που δουλεύω. Πολυεθνική με προϊόντα που απευθύνονται σε γυναίκες. Έπειτα από πολλές ώρες εποικοδομητικής κουβέντας, μας παρουσιάστηκαν δύο βίντεο με τη νέα καμπάνια. Πραγματικά οι διαφημιστές περνάνε με μια εικόνα, χίλιες λέξεις.

Η όμορφη γυναίκα, που είναι δυναμική, επαγγελματικά επιτυχημένη και φυσικά οικονομικά άνετη που τα έχει όλα στη ζωή της και το μόνο που της λείπει και έρχεται να συμπληρώσει την ευτυχία της είναι ο κούκλος επίσης όμορφος, δυναμικός μπλα μπλα μπλα που θα της αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν από την συγκεκριμένη εταιρία φυσικά και έτσι η ευτυχία τους θα πάει έβδομο ουρανό. Και η ευτυχία τους είναι τόσο μεγάλη που χέρι χέρι προχωράνε στη ζωή για να κάνουν οικογένεια και παιδιά. Και τότε έγραψα αυτό ανάμεσα στις σημειώσεις της εκπαίδευσης:

Η κοινωνία είναι δομημένη γύρω από τη γυναίκα και αυτό για να γίνει η τέλεια αναπαραγωγή.

pregnancy-775041_1920

Όσο κυνικό και αν ακούγεται αυτή είναι η αλήθεια. Η γυναίκα από την ενηλικίωση της και μετά προβάλει τη θηλυκότητα της για να προσελκύσει τους θύτες τα αρσενικά. Όλη η αγορά είναι στημένη γύρω από αυτό. Σκεφτείτε το εμπόριο ένδυσης, πουλάνε πιο πολύ οι εταιρίες που προβάλουν τη θηλυκότητα και αντίστοιχα εταιρίες που προβάλουν την αρρενωπότητα. Το εμπόριο με τα καλλυντικά που οι γυναίκες θα σκάσουν ένα τσουβάλι λεφτά, έχουμε δεν έχουμε οικονομική κρίση για να φαίνεται το προσωπάκι φρέσκο και ωραίο. Πάλι και εδώ στόχος είναι ένας, να προσελκύσουν το ένα και μοναδικό αρσενικό. Το μόνο εμπόριο που δουλεύει αντίστροφα είναι των αυτοκινήτων, όπου όσο πιο καλό – προσεγμένο – ακριβό αυτοκίνητο έχει ένας άντρας, τόσο περισσότερο γίνονται θύτες οι γυναίκες (ε να μην ξέρουν τη μηνιαίο budget θα έχουν στο σπιτικό με αυτόν τον άντρα….).

Και τελειώνουμε με το θέμα της διασκέδασης… Βράδυ θα γίνει συνήθως το κυνηγητό ή αλλιώς το λεγόμενο νυφοπάζαρο. Αυτά τα βραδινά κέντρα αν παρατηρήσεις τι στήσιμο έχουν αρχιτεκτονικά για αρχή και μετά σαν πολιτική, πάλι δουλεύουν προβάλλοντας τα θηλυκά ως βιτρίνα όπου οι άντρες για να τις κυνηγήσουν θα πάνε εκεί και κατά συνέπεια θα κάνουν και κατανάλωση.

Και όλα αυτά γίνονται για να βρει ο Τέλειος την Τέλεια και να ενώσουν τα γονίδια τους για να συνεχίσει αυτό το Τέλειο είδος. Και πραγματικά δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από την οικογένεια και τα παιδιά. Όμως οι ενστάσεις και οι διαφωνίες μου έγκεινται στον τρόπο που αυτό προωθείται. Γιατί κανείς δεν μιλάει για αληθινή αγάπη, για πραγματική ευτυχία. Λογικό γιατί το εφήμερο και το επιφανειακό “πουλάει” πιο πολύ.

Η ουσία όμως είναι πως όσο και αν έχουμε απομακρυνθεί από τη φύση ακολουθώντας όλοι ένα σύγχρονο αστικό μοντέλο ζωής, μέσα μας έχουν μείνει κάποια αρχέγονα ένστικτα. Η γυναίκα θα τσεκάρει πολύ τον άντρα που θα κάνει μαζί του οικογένεια, κατά πόσο είναι δυνατός, ανθεκτικός και πόσο μπορεί να τον εμπιστευτεί, για να φύγει από το δικό της σπίτι και φτιάξει μαζί του καινούργιο. Γιατί για τον καρπό αυτού του άντρα, η γυναίκα θα πονέσει πάρα πολύ και θα φτάσει να τον αγαπάει πιο πολύ από τον ίδιο. Αυτή είναι η φύση μας, αυτή είναι η ζωή. Αρκεί να σκεφτείτε όλοι τις μανούλες σας…

Υ.Γ. Μαμά, σε ευχαριστώ για το δώρο της ζωής που μου χάρισες!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Συναισθηματική, αυθόρμητη, γεμάτη όνειρα και τόλμη. Επιλέγω να μην συμβιβάζομαι με τα πλαίσια, γι' αυτό και λάτρεψα την ενασχόληση μου με τα παιδιά. Αυτή ήταν μία από τις αιτίες ή τις αφορμές που με άλλαξαν σαν άνθρωπο. Παθιάζομαι με ό, τι κάνω και ό, τι κάνω στη ζωή μου το αγαπώ. Είμαι η Βίκυ Βασιλακοπούλου ή αλλιώς η “Αγαθιάρα”. Από μικρή συνήθιζα να γράφω τις σκέψεις μου όταν δεν μπορούσα να τις εκφράσω λεκτικά και το συνεχίζω... Το μότο της ζωής μου είναι “Και αυτό θα περάσει”!