Dr.#tinpatisa

Κάνει…μουτράκια!

By  | 

Attention, please! Οι προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διεξήχθησαν και το αποτέλεσμα είναι υπερ του Donald Trump (θα είναι μια ενδιαφέρουσα τετραετία, ασυζητητί). Η αναμέτρηση του Trump με την Clinton καθήλωσε τον πλανήτη, καθώς οι εκλογές αυτή τη φορά ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα μέχρι τώρα δεδομένα. Από τη μία ένας αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος με κανένα πολιτικό υπόβαθρο και πολλούς haters και από την άλλη μία βαθιά πολιτικοποιημένη πρώην Πρώτη Κυρία, με πολλά σκάνδαλα στο ιστορικό της.

klinton

Παρά το γεγονός ότι η καμπάνια της είχε τη στήριξη όλης της αυτοκτρατορίας του Hollywood (που ως γνωστόν ανεβάζει και ρίχνει κυβερνήσεις για πλάκα), η Hillary Clinton την πάτησε. Άσχημα μάλιστα.

Έχοντας υπάρξει για πολλές τετραετίες σημαντικό μέλος στη διακυβέρνηση της χώρας, έπαιζε το πολιτικό παιχνίδι στα δάχτυλα. Σαφώς, αυτό την έκανε πιο ικανή για την προεδρία από τον αντίπαλό της, διότι είχε την εμπειρία. Ο Trump είναι σίγουρα απρόβλεπτος, ίσως και επικίνδυνος (οι ρατσιστικές του δηλώσεις και η απουσία του από τον πολιτικό στίβο, αυτό δείχνουν τουλάχιστον). Και σίγουρα η ανάθεση της προεδρίας σε μια γυναίκα θα ήταν μια φρέσκια αλλαγή. Το ερώτημα είναι όμως: κινήθηκε σωστά η Hillary για να πείσει τους πολίτες;

Καμιά φορά η μόρφωση και η εμπειρία δεν είναι αρκετά προσόντα. Η δημόσια εικόνα της έχει πολλάκις αμαυριστεί από σκάνδαλα, τα οποία προχείρως καλύφθηκαν, κάνοντας τους οπαδούς της να αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία της. Προβλήματα με το νόμο, το FBI, email που οδήγησαν σε οικονομικά σκάνδαλα και η διαρκής κάλυψη των ατασθαλειών του συζύγου της, την έκαναν πολύ συχνά πρωτοσέλιδο. Αυτό δε σημαίνει πως ο Trump γίνεται αυτόματα καλύτερος, αλλά ήταν η αδιάψευστη αυτοπεποίθησή της που μάλλον δεν της έκανε καλό.

Πάντα ισχυρογνώμων και βλέποντας την υπονόμευση του αντιπάλου της από τα Μέσα, δεν έχανε ευκαιρία να μιλάει εις βάρος του (εδώ που τα λέμε, αυτός το ξεκίνησε) και σε κάθε δημόσια εμφάνιση της είχε τον αέρα της νικήτριας, όντας σίγουρη για το αποτέλεσμα.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι πως ένα μήνα πριν, ο Trump είχε αφήσει να εννοηθεί πως αν χάσει, δε θα παραδεχθεί την ήττα του –κάτι που είθισται –και η Clinton, με απαρράμιλη πίστη στον εαυτό της, δήλωσε πως αυτό σημαίνει αδυναμία χαρακτήρα.

Μέχρι που το έκανε η ίδια…

Τα αμερικανικά πρακτορεία μετέδωσαν την είδηση πως η ηττημένη Hillary τηλεφώνησε στο νέο Πρόεδρο, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση μετά το αποτέλεσμα, πράγμα που έκαναν όλοι οι πρωτοκάτοχοί της. Αναμένουμε…

Η καημένη είχε οργανώσει πάρτυ για την επικείμενη νίκη της.Την επόμενη φορά να είστε πιο συγκρατημένη, κυρία Clinton!

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Είμαι η Κική Τσάνη και σπουδάζω στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ζω στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την οποία δηλώνω πλέον και ως τόπο καταγωγής(δεν είναι). Λατρεύω το χειμώνα, διαβάζω με μανία ο,τι βρεθεί στα χέρια μου, παρακολουθώ συστηματικά αμέτρητες σειρές, πιστεύω ακράδαντα ότι ο καφές είναι εθισμένος σε μένα και παρατηρώ διεξοδικά τους πάντες και τα πάντα γιατί οι καλύτερες ιστορίες προκύπτουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Η δημοσιογραφία για μένα είναι απόλυτη επιλογή και κόντρα ρόλος ταυτόχρονα, διότι το μόνο που με ευχαριστεί είναι να μεταδίδω ιστορίες, εμπειρίες και φυσικά να σχολιάζω αλλά τρομάζω στην ιδέα αλληλεπίδρασης με το ανθρώπινο είδος.