Dress Me On!

“Η τελευταία φωτογράφηση της Michelle Obama στον Λευκό Οίκο”

By  | 

“Η Michelle ποτέ δεν ζήτησε να γίνει Πρώτη Κυρία…Όπως πολλές γυναίκες πολιτικών, ο ρόλος της επιβλήθηκε. Εγώ, όμως, πάντα ήξερα πως θα ήταν εκπληκτική σε αυτό, και θα έβαζε τη δική της μοναδική σφραγίδα στη “δουλειά”. Κι αυτό επειδή αυτό που βλέπετε αυτό που είναι- η πανέξυπνη, αστεία, γενναιόδωρη γυναίκα, η οποία, για τον οποιοδήποτε λόγο, δέχθηκε να με παντρευτεί.” λέει ο Obama στη Vogue, για το αφιέρωμα που έγινε στη σύζυγο του Michelle Obama.

Η Michelle στα 8 χρόνια που διατέλεσε ως “Πρώτη Κυρία” των ΗΠΑ στο πλευρό του Obama, από το 2009, μονοπώλησε και μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μίντια, κερδίζοντας την αγάπη και το σεβασμό του Αμερικανικού λαού. Έχοντας χαρακτηριστεί λοιπόν, ως μια από τις πιο δημοφιλείς “Πρώτες Κυρίες” και καθώς τον Ιανουάριο “αφήνει” τον Λευκό Οίκο, δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται (για τρίτη φορά) στο εξώφυλλο της Vogue αυτές τις μέρες.

michelle-obama-cover-2016 michelle-obama-cover-2013 michelle-obama-cover-2009

Για την εντυπωσιακή αυτή φωτογράφηση η Michelle εμπιστεύτηκε την διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφο Annie Leibovitz, η οποία έχει στο ενεργητικό της ένα portfolio γεμάτο φωτογραφίες ισχυρών, διάσημων προσωπικοτήτων αλλά και όχι μόνο.

Και καθώς το αφιέρωμα γίνεται από τη Vogue δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στη μόδα. Έτσι, η “Πρώτη Κυρία” μας εξηγεί με ποια κριτήρια επιλέγει τα ρούχα της τόσο καιρό: “Υπάρχουν σίγουρα σχεδιαστές που αγαπώ και που απολαμβάνω να συνεργάζομαι. Και αυτό που έχει σημασία είναι το πως είναι ως άνθρωποι. Είναι καλοί? Μεταχειρίζονται καλά το προσωπικό τους? Συμπεριφέρονται καλά στο προσωπικό μου? Είναι νέοι? Μπορώ να τους δώσω κάποια ώθηση?” και έχοντας αυτά ως κριτήρια επιλέγει το πιο όμορφο. Όπως αυτό που φορά στο εξώφυλλο του περιοδικού, που είναι ένα φόρεμα της Carolina Herrera.

michelle-obama1 michelle-obama3

Ακόμα, μίλησε για το ότι θα της λείψει να ξυπνάει και να βλέπει το South Lawn και το μνημείο της Ουάσιγκτον αλλά, συνεχίζει λέγοντας: “Από την άλλη όμως, ήρθε ο καιρός. Νομίζω η δημοκρατία μας το έχει προβλέψει σωστά- δύο θητείες, οκτώ χρόνια. Επειδή είναι σημαντικό να πατάς με το ένα πόδι στην πραγματικότητα όταν έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξουσία. Το να ζεις στον Λευκό Οίκο είναι σαν αποξένωση. Και πιστεύω πως Barack κι εγώ – επειδή είμαστε λίγο πεισματάρηδες- έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε λίγη από την κανονικότητα, κυρίως λόγω της ηλικίας των παιδιών μας. Πηγαίνω για φαγητό με τις φίλες μου, ο Barack κάνει προπονήσεις σε μια μικρή ομάδα μπάσκετ.”

Με αυτή τη φωτογράφηση λοιπόν αποχαιρετά η Michelle τον Λευκό Οίκο.

Υ.Γ.: “Νομίζω ο κόσμος έλκεται από εκείνη επειδή βλέπουν τον εαυτό τους πάνω της -μια αφοσιωμένη μητέρα, μια καλή φίλη, και κάποια που κατά καιρούς δεν φοβάται να κάνει λίγη πλάκα με τον εαυτό της”, είπε ο σύζυγος της Barack Obama.

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια

Ακούω στο περίεργο όνομα, για τους περισσότερους, Φρειδερίκη. Έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και ζω στη Θεσσαλονίκη, εδώ και 22 χρόνια. Όνειρο μου ήταν να ζήσω κάποια στιγμή σε νησί. Με μάγευαν τα σοκάκια, η συνεχή επαφή με τη θάλασσα, οι μικρές αποστάσεις, η οικειότητα των ανθρώπων, όλα!Το σύμπαν συνωμότησε και κάπως έτσι βρέθηκα για τέσσερα χρόνια στην μαγευτική Μυτιλήνη, σπουδάζοντας Κοινωνιολογία. Έζησα πολλά και έμαθα πολλά περισσότερα που με βοήθησαν να συνεχίσω την μετέπειτα πορεία μου. Θα με βρεις χαμένη σε σοκάκια, σε μαγαζιά κριμένα καλά, να αναζητώ μέρη που θα μου χαρίζουν οικειότητα και θα με μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Θα με βρεις στη θάλασσα, να περπατάω ατελείωτες ώρες, να παρατηρώ τους ανθρώπους, τον ήλιο που δύει και ανατέλλει.