Game of Thoughts

“Ζηλεύω τους αναίσθητους ανθρώπους”

By  | 

Τόσες λέξεις κουρασμένες.. και τις ονομάζω έτσι γιατί όλες μα όλες έχουν χρησιμοποιηθεί..απο τόσους πολλούς, τόσες φορές..έχουν γραφτεί, έχουν ειπωθεί, έχουν γίνει όρκοι, τραγούδια, στιχάκια. Παύεις να μιλάς για πρωτοτυπία όταν αναφέρεσαι στον έρωτα.. σίγουρα κάποιος άλλος πριν απο ‘σένα τα έχει πει..και εσύ τα είδες και ταυτίστηκες, και εσύ τα είδες και θυμήθηκες, και εσύ τα είδες και πόνεσες.. Α εσύ τα είδες και χάρηκες..και καλά έκανες γιατί ο έρωτας είναι όμορφο πράγμα, είναι ο βασιλιάς των συναισθημάτων. Για αυτό πλέον σήμερα αν χρειαζόταν να τον απεικονίσουμε θα το φανταζόμασταν σαν δυσπρόσιτο μονοπάτι.. διότι, δεν έχει ο καθένας την ικανότητα να το βιώσει ή να του τύχει αυτό στην ζωή του, ή και αν του τύχει να μην μπορέσει να το κατακτήσει αυτό το συναίσθημα, να διασχίσει εν ολίγοις το μονοπάτι.

Τι γίνεται λοιπόν αν πέσεις σε έναν τέτοιο άνθρωπο; Σε έναν που μάλλον δεν γουστάρει να διασχίσει τέτοια μονοπάτια μαζί σου..ακόμα και αν εσύ ήσουν έτοιμη να τα διασχίσεις..και αυτά και άλλα πολλά μονοπάτια για χάρη του ; Σε μια τέτοια περίπτωση τα γραπτά παύουν και αυτά να είναι πρωτότυπα και δεν διακρίνεται καμμία ευφράδεια λόγου, πιο πολύ με χειμαρρώδη παροξυσμό θα το παρομοίαζα. Και εδώ κυρίες και κύριοι διακρίνεται η θλιβερή πτυχή ενός έρωτα. Και είναι κάτι που το συνειδητοποιείς σταδιακά και μάλιστα πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό..ετσι ώστε να μπορέσεις να το ξεπεράσεις και να προχωρήσεις . Αλλά τι είσαι μηχανή; Δεν θα πονέσεις; Δεν θα αναρωτηθείς μήπως ήσουν λίγη και τελικά φταίς κιόλας που αγάπησες; Δεν θα θες να του μιλήσεις; να του πετάξεις με ολη την ευφράδεια του λόγου που σε διακατέχει ένα <<γιατί ρε μαλάκα;>>. Θα θέλεις!!! Και εγώ το θέλω και αυτή το θέλει και εσύ το θέλεις .

Έλα όμως που εδώ μπαίνουν οι κουρασμένες σου λέξεις.. διότι τυχαίνει να έχεις την τύχη και την ατυχία να ξέρεις πως τις ίδιες λέξεις τις ξανα άκουσε, έχει αγαπηθεί τόσο μάλλον.. ΝΑΙ για πρώην μιλάμε..και προφανώς έβρισκε ανταπόκριση σε ολα έλεγε… Εκεί ήθελες και μπορούσες. Εγώ νιώθω όμως, και μπορεί να τα ακούει όλα ίδια.. αλλά εγώ τα θεωρώ ξεχωριστά. Ίσως επειδή δεν μπορω να του μιλήσω με περισσότερη ειλικρίνεια.. τι αλλο να του πω ; Και ξεκινάμε με τα εσωτερικά ερωτήματα… <<γιατί εκεί προσπάθησε; Και εδώ απλά έγινε ένας σιωπηλός παραλήπτης αγάπης και εγώ έπρεπε να ξοδέψω χιλιάδες φύλλα χαρτί μέχρι να το καταλάβω..πως τελικά ναι η παραίτηση του προς απάντηση μου ! >> σκέψεις σκόρπιες το αποτέλεσμα … Και ένα διαρκές <<Γιατί;>> , <<Γιατί μαθαίνουν να αγαπούν έτσι ; >> , <<Ποιός τους το έμαθε; >> , <<Είναι μόδα να αγαπάς τόσο ρηχά; >> , << Μήπως είναι καλύτερος αυτός ο τρόπος και χρειάζεται να αρχίσεις να τον εγκολπώνεσαι μπας και προφυλάξεις εσένα; Μήπως ετσι μάθεις να μην δίνεσαι τόσο; >> Έλα κάντο μπορείς…. δες οι άλλοι πως το κάνουν… μπορείς μάλιστα να χρησιμοποιείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη κάθε σχέσης σου.. τσουβαλιάζοντας έτσι όλες τις αναμνήσεις σου σε μια.. από τον φόβο σου μάλλον μην τύχει και δεθείς με καμία υπέρ του δέοντος!
Όχι μεταξύ μας , δεν είναι θυμός όλο αυτό.. πως μπορείς άλλωστε να θυμώσεις με κάποιον επειδή δεν έτυχε να νιώσει όσα ένιωσες εσύ για εκείνον; μέχρι εκεί γούσταρε να μπορεί. Τι και αν δεν κατάλαβε τι πραγματικά ήσουν; Εσύ ξέρεις πως την αγάπη που ζητούσε την είχες να του την δώσεις . Αγαπάω ακόμα ναι .
Τελικά … πολύ τους ζηλεύω τους επιφανειακούς. Μωρέ λες τα Lidl να έχουν από εκείνον τον διακόπτη; ξέρεις για ποιόν μιλάω.. τον κουβαλάνε πολλοί άνθρωποι πάνω τους αλλά δυστυχώς είναι δυσδιάκριτος… τον ονομάζω διακόπτη συναισθημάτων.

Κάθε πρωί πριν το πρωινό τον κλείνεις και έτσι κυλούν οι μέρες σου όμορφα..γιατί είσαι εσύ και ο εαυτός σου ..και όλοι οι άλλοι έξω απο το απόρθητο τοίχος που έχτισες.. Δεν σε ακουμπάει κανείς, δεν δένεσαι πουθενά,δεν σου κόβει κανείς τον γόρδιο δεσμό σου με το εγώ σου. Για αυτό λοιπόν όσοι κουβαλάτε τον διακόπτη συγχαρητήρια για την αγορά σας και ψάξτε όμοιους καταναλωτές που τον έχουν . Εμείς πάλι, που πολύ θα θέλαμε αλλά δεν τον αποκτήσαμε.. θα συνεχίσουμε να ξεγυμνώνουμε ψυχές και οταν βεβαιωνόμαστε πως δεν έχουν διακόπτη για καλή μας τύχη , θα αγαπάμε με όλο μας το είναι κάθε φωτεινή και καθε σκοτεινή πλευρά τους . Αδυνατείς να καταλάβεις το νόημα αυτών των λέξεων ε ; Με βρίσκεις υπερβολική ; είναι που δεν κατάλαβες πως δεν έχω διακόπτη .

Συντάκτης: Βάγια Παπακώστα
Επιμέλεια κειμένου: Βάγια Παπακώστα

Σχολίασε και εσύ..!

Σχόλια